Försäljningsvillkor

Villkor uppdaterade 2016-10-17.

Handlar du i denna butik godkänner du automatiskt dessa köpvilkor:

Beställning
Är beställaren under 18 år skall målsmans tillstånd inhämtas av beställaren innan köpet genomföres. Beställning som göres i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att butiksägaren lider ekonomisk eller annan skada polisanmäles.

Då vi även har en fysisk butik kan varor fort ta slut och vi hinner inte alltid uppdatera direkt, därför stämmer inte alltid lagersaldot. Vårt mål är dock att de saker som finns i webshopen är sådant som vi har hemma. Vi restnoterar varor som beräknas komma in inom 2-3 veckor. Papper restas inte. Vid förskottsbetalning är ev slutsålda varor avdragna från summan du får i den personliga bekräftelsen som skickas ut när beställningen är plockad och klar att skickas. 

Skriv gärna i meddelanderutan om någon vara i din beställning är extra viktig så vi kan meddela dig om den skulle vara slut redan innan vi plockar hela din order. Du har då möjlighet att avbeställa hela din order eller om du så önskar, lägga till en ersättningsvara.

Priser
Inget minsta ordervärde förekommer.
Pappersbiten förbehåller sig rätten att när som helst ändra priser i prislistan. Varor som redan är beställda levereras till det pris som gällde på beställningsdagen. Detta gäller dock inte förbeställningar då inköpspriserna kan förändras pga valutakursförändringar.
Alla priser som anges är i svenska kronor och inklusive svensk moms. På tidningar och böcker är momsen 6%, allt övrigt 25%. Alla eventuella rabatter gäller på ordinariepriser om inte annat anges.

Frakter
Frakt tillkommer, om inte annat anges, enligt postens portotabell (upp till 500 g). För försändelser, inom Sverige, som understiger 3 kg är frakten max 59 kr. I övrigt enligt listan nedan. Försändelser över 500 g skickas med DHL. Du får då hämta ut ditt paket hos DHL Service Point istället för hos posten. Kund kan alltid mot mellanskillnaden i fraktkostnad få försändelsen skickad med Posten. Skriv i så fall "Posten" i meddelanderutan.

Upp till 5 kg = 75 kr
Upp till 10 kg = 85 kr
Över 10 kg enligt offert.

För allas säkerhet skickar vi alla ordrar med ett ordervärde som överstiger 500 kr spårbart med Dhl. Lägsta frakt blir då 59 kr oavsett om den viktmässigt skulle varit lägre.

Internationella ordrar skickas med posten och frakt tillkommer enligt postens tabell.

Varor kan efter överrenskommelse hämtas i vår butik och då tillkommer ingen fraktavgift.

Betalning och Leveranser
Förskottsbetalning. Betalning sker i förskott till Pappersbitens bankgiro-nummer eller swishnummer som du får i den personliga bekräftelsen som du får när din beställning är plockad och klar att skickas. All betalning skall ske snarast om inte annat överenskommits. Din beställning skickas normalt inom 1-3 arbetsdagar efter betalningen syns på vårt bankgirokonto(det kan ta upp till 5 dagar innan vi ser din betalning).
Om betalning inte inkommit inom 3 dagar från det du fått din personliga bekräftelse och du inte hört av dig stryks din beställning. Har du ångrat din beställning är vi tacksamma om du hör av dig snarast så vi inte behöver hålla på varor i onödan.


Leverans sker "fritt säljarens lager" vilket innebär att kunden äger varan och bär ansvaret för den så snart varan lämnar säljaren. Det ligger på kundens ansvar att begära att få försändelsen försäkrad genom att få den skickad REK, då tillkommer en kostnad på 55 kronor utöver den vanliga fraktkostnaden. Försändelsen går då att spåra. Pappersbiten ersätter inga paket/brev som kommit bort i posthanteringen. Ange i meddelanderutan om du vill att vi skickar din leverans REK.

Förändring av order
Kund äger rätt att fram till dess ordern är packad och klar för leverans, utan kostnad för denne annat än prisskillnad på vara, förändra sin order, dock med reservation för att varan kan vara slutsåld. Vid ändring av vara på order gäller det pris som är aktuellt vid tillfället för förändringen. Notera att order som redan levererats ut från vårt system ej kan ändras.

Avbeställning
Avbeställning av order är möjlig utan kostad för kund fram till dess ordern är packad och klar för leverans. Avbeställning är därefter ej möjlig och du som kund är då, i samtliga fall skyldig att mottaga försändelsen. En avbeställning är ej giltig förrän bekräftelse härom mottagits från butiksägaren.

Ångerrätt
Som privatperson har du enligt Distansavtalslagen, vilken trädde i kraft 2000-06-01, rätt att ångra ett köp inom 14 kalenderdagar, dock lägst 7 arbetsdagar, från mottagandet. Vill du skicka tillbaka varor måste du meddela oss först. Köparen står för returfrakten.

Reklamationer
Privatpersoner har enligt konsumentköplagen två (2) års reklamationsrätt oavsett vilken garantitid som gäller på en vara. Reklamation skall göras inom skälig tid från det att felet upptäckts. Det är vid reklamation efter garantitidens utgång köparen som skall påvisa att fel man anmärker på fanns redan vid leveranstillfället.

Returer
I samtliga fall en vara återsändes till oss skall vi ha underrättats om detta. Det ligger på kunds ansvar att underrätta oss, samt tillse att varan emballeras enligt våra rekommendationer.
Om returanledningen är garanti, eller reklamation, och fel ej kan påvisas, pga otillräcklig dokumentation av fel, om varan ej är defekt, om garantin är utgången eller förverkad, tex pga ovarsamt eller felaktigt handhavande, utgår hanteringsavgift om 400:- exkl moms + kostnader för leverans tur och retur. Returnummer är giltiga i 14 dagar från det datum returnummer registrerats av oss. Försändelser som saknar returnummer vägras vid ankomst till vårt lager. Försändelser som skickas med mottagningsbevis annat än postens eller annan speditörs, vanligtvis rekommenderat brev eller försändelser vilken skickas mot postförskott, mottages ej av butiksägaren. Vi förbehåller oss rätten att ersätta defekt vara med likvärdig i fall då identisk vara ej finnes tillgänglig vid tillfället för åtgärd av returnerad vara.

Information
Pappersbiten reserverar sig för eventuella tryckfel som kan förekomma i prislista och specifikationer på samtliga i vårt sortiment förekommande produkter. Alla bilder på våra sidor skall ses som illustrationer, och butiksägaren kan ej heller garantera att bild återger varans exakta utseende samt beskaffenhet.

Force Majeure
I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från butikägarens sida, som gör att butiksägaren ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att butiksägaren befrias från sina förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.
 

tillbaka
Du har IP-adress: 54.82.79.109
Copyright © 2017 Pappersbiten. Powered by Zen Cart. Översättning och support zencart-se.se